Руските атаки от събота в Източна Украйна са убили и ранили

...
Руските атаки от събота в Източна Украйна са убили и ранили
Коментари Харесай

12 жертви и ранени след руски удари в Украйна

Руските атак и от събота в Източна Украйна са умъртвили и ранили минимум 12 души,  съобщава АП. 

В региона на Донецк са ранени петима души, сподели губернаторът Вадим Филашкин. Той сподели, че съветските сили са обстрелвали обитаеми места 13 пъти през последните 24 часа.

Седем души бяха убити в събота следобяд при съветски обстрел на град Вилнянск, Запорожка област, в това число две деца , сподели губернатор Иван Федоров. Още 10 бяха ранени, а инфраструктурата също беше развалена, написа той в обществените медии.

Междувременно в Днипро минимум един човек почина и 12 бяха ранени, в това число 7-месечно момиченце, откакто съветски удар унищожи горните четири етажа на жилищния блок в петък вечерта, сподели районният началник Сергий Лисак. Спасителите потвърдиха, че няколко поданици остават в неопределеност.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че офанзивата в Днипро е увещание на съдружниците на Украйна, че страната се нуждае от повече системи за противовъздушна защита. Украинските военновъздушни сили оповестиха в събота, че са свалили 10 съветски дрона през нощта.
 Шахеди още веднъж летят над Украйна
Шахеди още веднъж летят над Украйна

Пореден акт на съветска експанзия

" Ето за какво ние непрекъснато подсещаме на всички наши сътрудници: единствено задоволително количество висококачествени системи за противовъздушна защита, единствено задоволително количество увереност от страна на света като цяло може да спре съветския гнет ", сподели той.

Припомняме, че съветски публични лица също оповестиха за украински офанзиви, като удар с дрон, има ранени при удар и в Севастпопол, споделиха локални управляващи в събота.

Съобщението пристигна, откакто граничната работа на Беларус съобщи, че нейните войски са свалили украински дрон, който е прелетял през границата, с цел да събере разследваща информация.

Киев отхвърли обвиняванията, които дефинира като съветска агитация.
 Беларус ще се пази по всевъзможен начин от провокации във въздушното пространство
Беларус ще се пази по всевъзможен начин от провокации във въздушното пространство

Страната ускорява противовъздушната си защита по границата с Украйна

Беларус разположи спомагателни сили за противовъздушна защита (ПВО) на границата си с Украйна, с цел да отбрани " уреди от сериозна инфраструктура " заради засилената интензивност на украински дронове в региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР